Hollanda Aile Vizesi İçin

hollanda

Hollanda vizesi için gerekli bilgiler aşağıda yazılmıştır.

1. Talep edilen vizenin bitiminden itibaren 3 ay daha geçerliliği olan uluslararası bir pasaport + pasaportun 1, 2. ve son sayfasının fotokopisi. Türk uyruklu olmayanların geçerli bir oturum iznini ibraz etmesi gerekmektedir.

2. Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş ve kendi imzaları olan başvuru formu.

3. Arka fonu açık renkli olan 2 adet orijinal vesikalık resim. Son 6 ayda çekilmiş, en son görünüşünüzü yansıtmalı. Yüzünüzü önden yansıtmalı, başınız açık olmalı ve gözlerinizin tümü gözükmeli (başörtüsü kullanan kişilerde yüzü gölgelendirmeyecek, alın, yanak ve çene kısmı açık tüm yüz hatları belli olacak şekilde resim çektirmelidirler.

4. Seyahat ve Sağlık Sigortasının aslı ve fotokopisi. Tüm Schengen ülkeleri icin geçerli olan en az 30.000 € değerinde bir tutarda tıbbi tedavi ve ülkeye geri nakil masraflarının teminat altına alındığı ve vize icin tüm süreyi kapsayan sigorta. (Çok girişli bir vize için başvuru yapılması halinde, ilk seyahat süresi için sigorta yapılır; geri kalan süre için (Büyükelçilik ya da Başkonsolosluktan temin edilecek) bir sigorta taahhütnamesinin imzalanması gerekir. Arabayla seyahat edilecekse, araç ruhsatı, ehliyet ve araç sigortası aslı ve fotokopisi

5. Gidiş-dönüş uçuş rezervasyonu (çok girişli vize müracaatı olması halinde ilk uçuş için gidiş dönüş bilet rezervasyonu); arabayla seyahat edilecekse, araç ruhsatı, ehliyet ve araç sigortası (orijinal&fotokopi)

6. Varlıklarınızın getirileri, kira getirileri, evlerin tapuları, banka hesap cüzdanları, kredi kartları ve benzeri mali durumu gösteren son dönemlere ait evraklar. Eşi çalışıyorsa ise ona ait şirket evraklar, SSK, maaş bordosu v.s.

7. Davet eden kisiden:
Tarihi 6 aydan eskiye gitmeyen belediyeden onaylı bir orijinal garantörlük beyanı;
Davet eden kişinin son üç aylık maaş bordrosunun fotokopisi;
Davet eden kişinin Hollanda pasaport fotokopisi ya da oturum izninin fotokopisi
Davet eden kişinin evlilik cüzdanı fotokopisi

8. Vukuatlı aile Nüfus Kayıt Örneği’nin aslı ve fotokopisi. Vukuatlı nüfus kayıt örneği üç aydan eski olmamalıdır. Vukuatlı nüfus kayıt örneği başvuranın bilgileri haricinde tüm aile kayıtlarını içermesi gerekiyor örn. Anne, baba, kardeşler ve eş’leri. Davetiye’yi gönderen kişi çekirdek ailesine ait ise, onunda bilgileri vukuatlı aile Nüfus Kayıt Örneği’nin içersinde yer almalıdır. Aynı zamanda oturum belgesinin veya Hollanda pasaportunun fotokopisi ibraz edilmelidir (bu kişi davet etmese de veya garantör olmasa da bu gereklidir);

9. Başvuru sahibinin çalışmakta olduğunu gösteren, şirketin orijinal antetli kağıdında belirtilecek izin beyanının yanı sıra:

o Şirketin yetkili kişilerin imza sirküleri (orijinal&fotokopi);

o Şirketin noter tasdikli vergi levhası ve fotokopisi;

o Şirketin Ticari Sicil Gazete kaydı (orijinal&fotokopi);

o Personelin aynı zamanda SSK- işe giriş belgesi ve son ayın maaş bordroları (orijinal&fotokopi);

o 3 aydan eski olmayan Şirketin bağlı olduğu Ticaret veya Sanayi Odası faaliyet belgesi

10. Memurlar ve kamu personeli icin; resmi onaylı izin belgesi + Emekli/Sandığı ise giriş bildirgesi işyeri kimliği asli ve fotokopisi

11.Avukatlar icin; bağlı bulundukları barolar odası kaydı asli ve fotokopisi

12. Doktorlaricin; bağlı bulundukları tabibler odası kaydı aslı ve fotokopisi

13.Öğrenciler: aynı zamanda orijinal öğrenci belgesi, okuldan izin belgesi ve ebeveynden veya evin geçimini sağlayan şahsın gelir belgelerini ibraz etmelidir;
14. Emekliler banka hesap cüzdanı ve emekli olduğu kurumdan maaş aldığına dair belge ibraz etmelidir;
15.Çiftçiler: ziraat odasına kayıt belgesi, icar senedi veya tarla sahipleri ise tapu ve Bağkur sigortasını ibraz etmelidir;
16. Reşit olmayan çocuklar: Ebeveynden biri beraber seyahat etmiyorsa, geride kalan anne veya baba tarafından, nüfus cüzdan fotokopisiyle, bir noter vasıtasıyla onaylanan ve imzalanan orijinal bir muvafakatnamenin ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu, ebeveyn evli ise geçerlidir; aksi taktirde çocuğun vasiliğiyle ilgili mahkeme kararının ibraz edilmesi gerekmektedir. Okula giden çocukların aynı zamanda orijinal öğrenci belgesinin ve olası izin belgesinin teslim edilmesi gerekmektedir. Ebeveynin pasaportunda kayıtlı bulunan çocuklar için ayrı bir vize başvuru formu doldurulması ve aynı zamanda 2 pasaport fotoğrafının ibraz edilmesi gerekmektedir;
17. İşletme sahipleri ; Bağkur Sigorta
18. Eger vas ise eski pasaportunuz + fotokopileri
19. Basın mensupları icin; Basın kartının aslı ve fotokopisi
20. Öğretmenler; izin belgesi + kimlik kartı

NOT; Esi ile seyahat etmek isteyenler ayni evrakları sunmak zorundadırlar.

Ortalama işlem süresi 5-15 gün olup ilk başvurularda ve özel durumlarda süreç uzayabilir, Bizimle irtibat kurarak Konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hollanda vizesi hakkında bilgi almak için bize ulaşın >>>