Norveç Vizesi İçin

norvec

Norveç vizesi için gerekli bilgiler aşağıda yazılmıştır.

Turist vizesi müracaatı ile birlikte hangi belgeleri getirmeliyim?

1. Müracaatci tarafindan eksiksiz olarak doldurulmus ve imzalanmis vize basvuru formu.

2. Vize bitiminden itibaren 3 ay gecerli olan pasaport ve fotokopisi. Ayrica, varsa eski pasaportlarin fotokopileri

3. Beyaz fonda cekilmis 2 adet vesikalik fotograf

4. Otel rezervasyonu

5. Müracaatcinin aile toplum kaydı ve Ingilizce tercümesi

6. Ev-arsa tapulari

7. Banka hesaplari

8. 18 yasin altindaki cocuklar icin anne ve babadan noter tasdikli muvaffakatname

9. Kamu kuruluslarinda calisan memur ve iscilerden:

– Talep edilen vize süresi icin resmi izin belgesi

– Resmi isyeri kimligi

– Son 3 ayin maas bordralari

10. Kamu kuruluslari disinda calisanlardan calisma belgesi ve talep edilen vize süresi icin isverenden alinan resmi izin belgesi, SSK yeniden ise giris bildirgesi ve son 3 ayin maas bordrolari

11. Serbest meslek sahiplerinden orijinal veya tasdikli vergi levhasi, ticaret sicil gazetesinin asli veya onayli fotokopisi ve faaliyet belgesi

12. Ciftcilerden:

– Yerel ziraat odalarindan tasdikli ciftci belgesinin aslı veya onayli fotokopisi

– Tarla sahibi olunduğuna veya ekili tarım alanının kiralandığına dair belge

13. Emeklilerden:

– Emekli kimliği

– Maaş belgeleri

14. Öğrencilerden:

– Okuldan veya üniversiteden öğrenci veya yüksek öğrenim belgesinin asli ve İngilizcesi

– Velinin geçim kaynağını kanıtlayan belgeler

15. Ev hanımlarından esin gelirine ilişkin belgelerin asli

Tüm belgeler İngilizce veya Norveççe tercümeleriyle birlikte teslim edilmelidir. Büyükelçilik ek belge, belgelerin asli ve ek tercümeler talep etmek hakkına sahiptir.

Fotokopileriniz tam olmalıdır. Büyükelçilik sizin için fotokopi çekmeyecektir.

Ticari Vize

Ticari vize müracaatı ile birlikte hangi belgeleri getirmeliyim?

1.Müracaatçı tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.

2. Vize bitiminden itibaren 3 ay geçerli olan pasaport (fotokopileriyle)

3. Beyaz fonda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf

4. Var ise daha önceki pasaportlar (fotokopileriyle)

5. Başvuru sahibinin işvereni tarafından düzenlenen ve başvuru sahibinin pozisyonu ile seyahat amacı hakkında bilgi veren, yetkili imzayı içeren garanti yazısı ve masrafların firma tarafından üstlenildiğine dair ve yetkili imzayı içeren yazı

6. Müracaatçının firmasının vergi levhasının asli veya tasdikli fotokopisi

7. Ticaret sicil gazetesinin asli veya tasdikli fotokopisi

8. Faaliyet belgesinin asli veya tasdikli fotokopisi

8. Davet eden firmanın davet yazısının asli

9. SSK yeniden ise giriş bildirgesi

10. Banka hesapları

Tüm belgeler İngilizce veya Norveççe tercümeleriyle birlikte teslim edilmelidir. Büyükelçilik ek belge, belgelerin asli ve ek tercümeler talep etmek hakkına sahiptir.

Norveç vizesi hakkında bilgi almak için bize ulaşın >>>